50 de posturi part-time pentru studenți

In jos

50 de posturi part-time pentru studenți

Mesaj Scris de Iarna la data de Dum Mar 01, 2009 11:22 am

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va scoate la concurs, la mijlocul lunii martie, 50 de posturi part-time pentru studenții săi, în bibliotecile din campusuri și în Grădina Botanică.
Majoritatea locurilor de muncă vor fi disponibile în bilbiotecile ce vor fi deschise în fiecare cămin al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Astfel, 34 de studenți vor fi angajați cu jumătate de normă pentru a gestiona împrumutul de cărți și reviste ce vor fi disponibile în sălile de lectură ale căminelor. Pentru aceste posturi, universitatea urmărește să angajeze în special studenți cazați în cămine.

La Grădina Botanică, vor fi angajați 16 studenți, în posturi cu jumătate de normă, pentru activități de îngrijire a grădinii. Concursul va fi deschis doar studenților de la Facultatea de Biologie.

Prin aceste demersuri, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” își propune să le ofere studenților posibilitatea efectuării unor joburi part-time, pentru a putea acoperi o parte din cheltuielile pentru facultate. Aceasta este o practică foarte răspândită la universitățile din Occident, fiind o alternativă la obținerea burselor sau a unor împrumuturi bancare pentru susținerea studiilor. De asemenea, experiența dobândită prin astfel de job-uri poate mări considerabil șansele de angajare după terminarea facultății.

În cazul în care inițiativa universității va avea succes în rândurile studenților, conducerea universității va mai scoate la concurs posturi cu jumătate de normă și pentru Cantina „Titu Maiorescu”.

Sursa: uaic.ro
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum