COLOCVIUL NAȚIONAL STUDENȚESC "MIHAI EMINESCU"

In jos

COLOCVIUL NAȚIONAL STUDENȚESC "MIHAI EMINESCU"

Mesaj Scris de Iarna la data de Sam Mar 07, 2009 12:22 pm

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iași

Facultatea de LitereVă invităm să luați parte laCOLOCVIUL NAȚIONAL STUDENȚESC "MIHAI EMINESCU",

ediția a XXXV-a, organizat la Iași, în perioada 21 - 24 mai 2009.

Lucrările Colocviului se vor desfășura în secțiunile:I. EXEGEZE

II. CRITICA CRITICII

III. STILISTICĂ ȘI POETICĂ, LEXICOGRAFIE POETICĂ

IV. PUBLICISTICĂ, ÎNSEMNĂRI, CORESPONDENȚĂ

V. ATELIER DE TRADUCERIVa fi, de asemenea, organizată o secțiune cu tematică liberă pentru profesori din centrele universitare reprezentate.Pentru dezbaterile în secțiuni, comunicările vor avea în vedere următoarele:

A. (1) Tema generală: EMINESCU DUPĂ EMINESCU; (2) Subiecte la libera alegere a studentului.

B. Interpretarea, din perspective diferite, a poeziilor: Codrule, Măria Ta; Aducînd cîntări mulțime; Și era ploaie cu senin.Pentru ATELIERUL DE TRADUCERI se propun creațiile: Codrule, Măria Ta; Aducînd cîntări mulțime; Și era ploaie cu senin.

Traducerile vor fi însoțite de: (a) istoria și "critica" versiunilor precedente; (b) interpretarea semnificației poetice a creației traduse.

Cele mai bune comunicări științifice și cele mai bune traduceri vor fi premiate.Pe durata Colocviului se organizează vizite și excursii de studiu și documentare Pe urmele lui Eminescu, în Iași, precum și la Botoșani, Ipotești.
Fiecare facultate va fi reprezentată de cel mult cinci studenți; totodată, se va avea în vedere prezența cu lucrări în toate secțiunile Colocviului.
Pentru buna desfășurare a lucrărilor Colocviului, vă rugăm să aveți în vedere următoarele:· Subiectele dezvoltate de studenți și traducerile să răspundă propunerilor organizatorilor; cel puțin trei din comunicările care urmează a fi susținute de studenții din centrele universitare participante vor aborda aspecte ale temei generale a Colocviului.

· Pînă la 15 aprilie 2009, să ne comunicați :

o numele studenților participanți, titlul comunicărilor, precum și secțiunile în care acestea urmează a fi susținute; numele profesorilor și titlurile comunicărilor pentru secțiunea specială a profesorilor;

o numele cadrelor didactice și secțiunea din juriul căreia doresc să facă parte.

· Pînă la 22 aprilie 2009, să fie trimise prin poștă traducerile. Traducătorii vor face deplasarea la Iași dacă susțin și comunicări științifice.

Vor fi înscrise în Programul Colocviului numai lucrările cu titlurile comunicate pînă la data fixată ca limită (15 aprilie 2009); studenții vor prezenta la Iași lucrările anunțate de Facultate, în secțiunile la care s-au înscris. După această dată nu se va putea produce nici o modificare în Program.Cazarea și masa studenților pe durata desfășurării lucrărilor Colocviului vor fi asigurate de organizatori. Deplasarea studenților participanți la Colocviu va fi asigurată de universitățile de la care aceștia provin.

Cadrelor didactice li se va asigura acoperirea cheltuielilor (deplasare, cazare și masă) de către universitățile de unde provin.

Vă rugăm să ne transmiteți, pînă la 15 mai 2009, lista cu persoanele (cadre didactice și studenți) care doresc să participe la excursia de studiu Iași - Ipotești. Vă rugăm, de asemenea, să ne comunicați detalii privitoare la sosirea participanților (indicativul trenului, ziua și ora sosirii).

Participanții vor avea textul comunicărilor și traducerile dactilografiate (la două rînduri, cu aparatul critic complet, 6 - 8 pagini), în două exemplare, care, după susținere, vor fi lăsate la Secretariatul Colocviului, împreună cu o dischetă / CD cu textele comunicate (format Microsoft Word). Textele care nu îndeplinesc aceste condiții nu vor putea fi luate în considerare pentru premiere. Cele mai bune comunicări vor fi publicate în revista "Studii eminesciene".DECAN, COMITETUL DE ORGANIZARE

Prof. dr. ȘTEFAN AVĂDANEI PROF. DR. LĂCRĂMIOARA PETRESCUPersoane de contact: Prof. dr. Lăcrămioara Petrescu lacramioara.petrescu@gmail.com ; lect. dr. Ioan Milică - mioan@uaic.ro

Adresa: UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA", Facultatea de Litere (Colocviul Național Studențesc "Mihai Eminescu"), Bd. Carol I, nr. 11, 700506 Iași

Telefon: 0232/201052; Fax: 0232/201152 - Secretariatul Facultății de Litere


Sursa: Facultatea de Litere
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum