Studiind istoria împreună: studii de caz despre interdependența dosarelor de Securitate și documentelor Stasi

In jos

Studiind istoria împreună: studii de caz despre interdependența dosarelor de Securitate și documentelor Stasi

Mesaj Scris de Iarna la data de Mar Mar 24, 2009 7:34 am

Centrul de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului (CSCP), Facultatea de Istorie din cadrul Universității ,,Al. I. Cuza” din Iași, în colaborare cu Fundația Konrad Adenauer organizează joi, 26 martie 2009, orele 17.00, în sala H1 (Corpul H) a universității, conferința Studying History Together: Case Studies About the Interdependence of Securitate Files and Stasi Documents (Studiind istoria împreună: studii de caz despre interdependența dosarelor de Securitate și documentelor Stasi), susținută de dr. Georg Herbstritt, cercetător la Oficiul pentru Administrarea Arhivelor Stasi (Berlin).

Conferința va trece în revistă cele mai importante aspecte din istoria comună a celor două servicii secrete comuniste și va exemplifica, din experiența unuia dintre cei mai buni cunoscători ai arhivelor fostelor poliții politice, cazuri concrete și abordări similare.

Dr. Georg Herbstritt Herbstritt va susține la Iași o serie de cursuri și seminarii în cadrul programului de master Istoria comunismului românesc.

Dr. Georg Herbstritt s-a născut în 1965 și a studiat istoria contemporană și teologia catolică la Universitatea din Freiburg.
Începând din 1999 este cercetător în cadrul Departamentului de Cercetare și Educație al Oficiului pentru Administrarea Arhivelor Stasi din Berlin.

A editat și publicat numeroase documente și studii despre operațiunile Stasi împotriva Germaniei Federale și despre colaborarea dintre serviciile secrete est-germane și cele românești. Împreună cu Stejărel Olaru a publicat cartea ,,Stasi și Securitatea" (Editura Humanitas, 2005).

Centrul de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului a fost înființat printr-un protocol de colaborare încheiat între Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România și Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza” Iași, în noiembrie 2006. CSCP a fost lansat oficial pe 23 octombrie 2008.

Sursa: uaic.ro
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum