Universitatea Alexandru Ioan Cuza în Top3 Universități Curate

In jos

Universitatea Alexandru Ioan Cuza în Top3 Universități Curate

Mesaj Scris de Iarna la data de Lun Apr 13, 2009 11:05 am

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este una dintre cele mai transparente universități din România, fiind pe o poziție fruntașă în Topul Universităților Curate, dat publicității astăzi de Societatea Academică din România. UAIC este una dintre cele trei instituții de învățământ superior din România care au primit calificativul de „4 stele” în topul integrității, pe baza criteriilor de transparență, corectitudine administrativă și academică, management și guvernanță. Același calificativ l-au primit doar alte două instituții din România: Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca.

Ceremonia de acordare a premiilor pentru universități curate a avut loc astăzi, la București, UAIC fiind reprezentată de rectorul instituției, prof.univ.dr. Vasile Ișan.

În Raportul SAR, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost singura universitate din România „care din punct de vedere al corectitudinii academice îndeplinește toate condițiile pentru a avea un punctaj maxim”. De asemenea, universitatea noastră este menționată ca exemplu de bună practică în domeniul combaterii nepotismului, făcându-se referire la Codul de Etică recent adoptat, ce interzice angajarea rudelor în Universitate.

Ca puncte tari ale UAIC, în raport sunt menționate performanțele la nivelul cercetării, campusul modern și serviciile speciale pentru studenți – Biroul de Informare pentru Studenți și CIPO „Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament”. Au mai fost apreciate răspunsurile prompte la cererile de informații publice, actualizarea noutăților de interes pentru studenți pe site-ul universităților, regulamentele academice clare și măsurile de combatere a plagiatului.

Topul, publicat pe site-ul SAR, a fost alcătuit având la bază patru criterii: transparența și corectitudinea administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanței și practici de management financiar. Pe baza acestor considerente, universitățile au primit calificative de la 0 la 4 stele.

Calificativul de 4 stele este descris în felul următor: „Universitatea are un mediu academic și științific vibrant, unde atât studenții cât și profesorii sunt încurajați să presteze la nivel ridicat. Procesul academic este corect, orele se țin după orarul stabilit, și atât profesorii cât și studenții sunt prezenți la ore în toate cazurile.”

Puteți consulta Topul Integrității Universităților Românești, precum și raportul SAR asupra corectitudinii academice, la adresa http://www.romaniacurata.ro/topul-integritatii-universitatilor-din-romania-alcatuit-de-coalitia-pe-469.htm.

Sursa: uaic.ro
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum