Practica pe bani europeni pentru studentii de la "Cuza"

In jos

Practica pe bani europeni pentru studentii de la "Cuza"

Mesaj Scris de Iarna la data de Vin Iul 17, 2009 6:06 pm

Autor: Francesca STOIAN
Data publicarii: 17/07/2009
Universitatea "Al.I. Cuza" pregateste pentru viitorul an universitar un proiect prin care sunt asigurate 200 de stagii de practica pentru studenti. Stagiile vor fi facute la peste 30 de firme si sunt finantate printr-un proiect european in valoare totala de peste 1,8 milioane lei. "Cuza" va contribui cu 2% din aceasta suma.

Proiectul "Stagii de pregatire practica si activitati de stimulare a insertiei pe piata muncii pentru studenti si absolventi" a fost conceput de catre Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament (CIPO) al universitatii iesene.

In prima etapa a proiectului, 400 de tineri vor beneficia de actiuni de orientare si consiliere in cariera, inclusiv un training pe tema "Managementul carierei", pentru a fi familiarizati cu cerintele primului loc de munca. Dintre acestia, 200 vor fi selectati conform unor criterii stabilite impreuna cu angajatorii si vor fi plasati la organizatiile de primire, unde vor fi supervizati permanent de catre tutori. Universitatea se va asigura in tot acest timp ca stagiile se desfasoara corespunzator, prin intermediul unor tutori provenind din randul cadrelor didactice de la fiecare facultate.

Proiectul are o durata de 2 ani si urmareste dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor in vederea imbunatatirii insertiei pe piata muncii prin sesiuni de instruire si stagii de practica.


Sursa: http://flacarais.ro/cms/site/f_is/news/practica_pe_bani_europeni_pentru_studentii_de_la_cuza_15213.html
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum