O noua cladire pentru Universitate

In jos

O noua cladire pentru Universitate

Mesaj Scris de Iarna la data de Vin Dec 05, 2008 1:29 am

Palatul Telefoanelor, transformat in sali de curs de Universitatea „Cuza“

Cladirea Romtelecom de pe strada Lapusneanu va fi in curind transformata in sali de curs pentru studenti si doctoranzi, precum si in laboratoare de cercetare pentru cadrele universitare. Norocoasa universitate care a pus mina pe cladirea firmei de telecomunicatii, denumita si Palatul Telefoanelor, este Universitatea „Al. I. Cuza“ (UAIC), care a inchiriat cladirea la inceputul lunii septembrie. Cu toate acestea, oficialitatile institutiei de invatamint doresc sa pastreze secretul, acestia precizind doar ca au inchiriat o cladire pe strada Lapusneanu. „Am preluat o cladire de pe strada Lapusneanu. Nu pot sa va spun despre care dintre constructii este vorba“, a declarat Bogdan Plescan, directorul general administrativ al UAIC. Acesta a adaugat ca inchirierea a avut loc acum aproximativ doua luni, aceasta fiind in prezent in curs de transformare pentru 14 scoli didactice si 14 departamente de cercetare. „In prezent este in curs de amenajare, firma angajata pentru transformarea cladirii intr-un corp pentru universitate lucrind chiar in acest moment la sali. Dupa finalizarea lucrarilor, vor exista 14 scoli doctorale si 14 departamente de cercetare din cadrul facultatilor universitatii“, a adaugat directorul Bogdan Plescan.

Terenul de sub fostul sediu Romtelecom este revendicat

Mai mult, surse neoficiale afirma ca universitatea are intentia sa cumpere cladirea Romtelecom peste aproximativ cinci ani, cind efectele crizei economice se vor diminua, iar piata imobiliara se va stabiliza. Romtelecom a scos la inchiriat cladirea din Fundatie in luna martie a acestui an, sediul fiind receptionat doar in urma cu 10 ani. Printr-un anunt dat la mica publicitate, operatorul de telefonie mobila a informat ca intreaga cladire situata la intersectia strazilor Independentei cu Lapusneanu este disponibila pentru doritori. Cu toate acestea, terenul de sub fostul sediu al societatii Romtelecom de pe strada Lapusneanu a fost revendicat de Emilia-Marie Jana Grapini din Bistrita, nepoata fostului proprietar, Emil Grozea, pe motiv ca a apartinut parintilor ei. In 1929, Emil Grozea a intrat in posesia imobilului printr-un act de vinzare-cumparare autentificat de Tribunalul Iasi, pentru care a platit 1,4 milioane de lei. Terenul parintilor lui Grapini a fost preluat in mod abuziv de stat in perioada comunista.


Sursa: http://www.jurnaluldeest.ro/viewart.php?wid=0&c_nr=1608&artid=42148&back_page=http://www.jurnaluldeest.ro/index.php%3Fwid=0%26c_nr=1608
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum