Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului - Iasi

In jos

Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului - Iasi

Mesaj Scris de Iarna la data de Lun Dec 15, 2008 10:36 pm

Centrul de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului este prima entitate de acest fel din învățământul universitar românesc. Ideea înființării CSCP a evoluat în contextul dezbaterilor din societatea românească privind caracterul regimului comunist și a crimelor comise în perioada 1945-1989. De asemenea, înființarea unor noi instituții cu atribuții în cercetarea sistematică a comunismului a generat discuții privind necesitatea introducerii în aria educațională a unor teme dedicate. Înființarea CSCP s-a realizat prin colaborarea dintre Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (înființat în decembrie 2005) și Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza”. Cea mai notabilă realizare a Centrului este inițierea primului program de master dedicat studierii fenomenului comunist în România.
Conform protocolului, Institutul și Facultatea de Istorie vor pune la dispoziția Centrului date, mărturii, documente, înregistrări audio / video și fotografii privind represiunea comunistă în România, care vor fi folosite pentru dotarea Centrului. De asemenea, cele două instituții vor sprijini Centrul pentru organizarea de dezbateri / acțiuni media pentru popularizarea Centrului și creșterea gradului de interes al populației privind represiunea comunistă în România. Cursanții Centrului vor elabora studii și cercetări având ca temă comunismul și postcomunismul care vor fi publicate în Anuarul IICCR și vor primi sprijin pentru stagii de documentare în țară și străinătate.

Centrul de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului va dezvolta proiecte de cercetare cu instituții similare din Europa de Est.

Site: http://www.studiulcomunismului.ro/
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum