portal.edu.ro - sursa esentiala pentru elevi, parinti, profesori

In jos

portal.edu.ro - sursa esentiala pentru elevi, parinti, profesori

Mesaj Scris de Iarna la data de Vin Ian 23, 2009 7:18 am

1 milion de mesaje au fost postate pe forumul portalului initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in colaborare cu SIVECO Romania. portal.edu.ro s-a impus ca sursa pentru obtinerea in timp real a informatiilor de interes pentru elevi, parinti, cadre didactice si jurnalisti.
Lumea tehnologiilor educationale este intr-o continua schimbare si adaptare la nevoile elevilor si este evident faptul ca tinerii socializeaza mai bine in maniera virtuala a Internetului decat in cadrul formal al scolii.
Portalul Sistemul Educational Informatizat (SEI) a fost realizat din dorinta de a ii implica pe tineri in procesul educational starnindu-le curiozitatea si entuziasmul de a descoperi prin intermediul tehnologiilor moderne, lucruri noi si interesante pe care sa le impartaseasca apoi cu alti membri ai comunitatii. Forumul SEI canalizeaza interesul elevilor pentru comunicarea online si utilizarea noilor tehnologii, in vederea obtinerii de beneficii educationale.
Succesul forumului http://forum.edu.ro se datoreaza utilizatorilor ce dialogheaza pe teme relevante pentru sistemul educational din Romania, voluntarilor care ii ajuta sa se orienteze si sa obtina raspunsuri pertinente la intrebari, dar si specialistilor de la SIVECO Romania care se ocupa de administrarea acestuia. Promptitudinea raspunsurilor si calitatea informatiilor permanent actualizate au fost principalele argumente care i-au impulsionat pe utilizatori sa posteze peste 1.000.000 de mesaje, cu momente in care pe forumul de discutii sunt prezenti peste 4.700 de utilizatori simultan.
Forumul SEI este moderat de persoane cu experienta - cadre didactice, specialisti in educatie si IT, elevi premiati la competitii nationale si internationale, ce mentin
intotdeauna un nivel ridicat al discutiilor si al subiectelor abordate.
"Forumul profesorilor" este sectiunea cu cele mai multe mesaje postate, de la lansarea portalului in anul 2002. Numarul mare de mesaje postate de cadrele didactice dovedeste interesul acestora pentru integrarea eficienta a noilor tehnologii in educatie.
Obiectivul principal al Portalului Educational SEI este de a oferi informatii utile, in timp real, dar si de a-i pregati pe tineri sa faca fata viitoarei societati informationale. http://portal.edu.ro reprezinta o importanta sursa de informatii pertinente, corecte si actualizate, iar forumul portalului SEI raspunde nevoii de comunicare a tuturor celor interesati sa afle noutati legate de sistemul de invatamant romanesc. Crearea comunitatilor educationale este o componenta esentiala a reformei sistemului de invatamant din Romania si constituie o etapa necesara pentru construirea societatii cunoasterii.
http://portal.edu.ro inregistreaza un trafic intens in perioada lunilor iunie-iulie cand se desfasoara Examenul de Bacalaureat, Admiterea in Licee si Scoli de Arte si Meserii si Titularizarea (miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar). In ultimii 3 ani, portalul SEI a ocupat (pe perioada Examenelor Nationale) locul 1 atat in clasamentul general al siteurilor scrise in limba romana cat si la categoria Educatie/Invatamant.

Sursa: euractiv.ro
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum