Universitatea Cuza - coautoare a unui manual de bune practici în domeniul cooperării internaționale

In jos

Universitatea Cuza - coautoare a unui manual de bune practici în domeniul cooperării internaționale

Mesaj Scris de Iarna la data de Lun Ian 26, 2009 6:16 am

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” este parteneră într-un proiect european care își propune realizarea, până în 2010, a unui manual de bune practici în administrarea și managementul rețelelor de diplome comune. Proiectul, în care sunt implicați 18 parteneri din 11 țări, este coordonat de Universitatea din Bologna.
În cadrul proiectului Erasmus Mundus, Universitatea “Cuza” va juca un rol important în special în identificarea, la nivelul rețelelor, a problemelor financiare de sustenabilitate a parteneriatelor de diplome comune și managementul diplomelor comune de doctorat cu parteneri din afara Uniunii Europene. Cele două componente vor fi coordonate, din partea UAIC, de prof. Marin Fotache, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, respectiv prof. Nicolae Sulițanu, de la Facultatea de Fizică.

Proiectul va avea un impact foarte mare asupra îmbunătățirii calității instituțiilor de învățământ superior, rezultatele sale fiind diseminate prin intermediul rețelelor extinse de instituții și asociații de studenți.

Scopurile rețelei sunt îmbunătățirea capacității instituțiilor de învățământ superior din Europa de a gestiona și implementa programe comune la nivelul studiilor de master și doctorat, cu parteneri atât din Uniunea Europeană, cât și din afara acesteia. Obiectivul va fi atins atât prin schimburi de experiență, cât și prin transfer de cunoștințe între universitățile partenere.

Până la finele anului 2010, prin intermediul proiectului vor fi publicate mai multe manuale de bune practici – din domeniul administrativ, financiar, coeziune socială, organizarea serviciilor și implementarea Programelor comune.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” desfășoară deja programe comune cu alte universități europene și non-europene, la finalul cărora se eliberează diplome duble, din partea ambelor universități care au realizat în comun programul de studiu.

La Facultatea de Fizică, de exemplu, se desfășoară un program comun de doctorat împreună cu Universitatea Shizuoka din Japonia. La nivel de masterat, Universitatea “Cuza” a dezvoltat sau dezvoltă în continuare mai multe programe, în parteneriat cu universități din Franța, Olanda, Germania, Italia etc.

Sursa: UAIC.ro
avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum