Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului - Conferinta

In jos

Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului - Conferinta

Mesaj Scris de Iarna la data de Dum Feb 08, 2009 12:54 pm

Marți, 10 februarie 2009, orele 17.00, în sala H1 (Corpul H) a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași (Bd. Carol I, nr. 11, Iași), Centrul de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului (CSCP) va organiza conferenția Cuba at the Crossroads (Cuba la răscruce) susținută de domnul Pedro Fuentes, purtător de cuvânt al Presidio Politico Cubano.

Conferința Cuba at the Crossroads va trece în revistă cele mai importante momente din istoria recentă a Cubei și va încerca să anticipeze, din experiența unuia dintre cei mai buni cunoscători ai politicii din insulă, următoarele evoluții din țara condusă de Raoul Castro.

Pedro J. Fuentes-Cid (n. 1939) s-a născut într-o familie de proprietari de trestie de zahăr din estul Cubei. Și-a început de tânăr cariera revoluționară, fiind antrenat într-o tabără din Republica Dominicană, împotriva dictaturii generalului Fulgenico Batista. A fost cooptat apoi de Fidel Castro în structurile de putere, perioadă în care l-a cunoscut și pe Che Guevara. Peste puțin timp, după o încercare eșuată de a răsturna puterea instalată la Havana, a fost capturat și condamnat la 30 de ani de închisoare la vârsta de 22 de ani; a fost eliberat după 16 ani.

De profesie avocat, Pedro J. Fuentes-Cid a făcut studii complete în drept, studii americane și științe politice la Universitățile din Paris, Havana și Miami. Este membru al unor prestigioase asociații profesionale. A publicat numeroase articole de specialitate și a susținut cauza cubaneză la emisiuni de radio și televiziune, precum și în numeroase conferințe internaționale, fiind decorat cu importante distincții. Începând cu 2002, domnul Fuentes este purtător de cuvânt al Politico Presidio Cubano. În prezent, Pedro Fuentes locuiește la Miami (Florida) și oferă expertiză gratuită foștilor deținuți politici și altor membri ai comunității cubaneze.

Conferința, prima dintr-o serie de trei susținute la Iași și București, va fi moderată de domnul dr. Marius Oprea, președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România.

Reamintim că Centrul de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului a fost înființat printr-un protocol de colaborare încheiat între Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România și Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza” Iași, în luna noiembrie 2006. CSCP a fost lansat oficial pe 23 octombrie 2008.

Sursa: www.uaic.ro

avatar
Iarna
Admin

masculin Numarul mesajelor : 255
Varsta : 31
Localizare : Iasi/Botosani
Joburi/Distractii : politica, muzica
Specializarea : Stiinte Politice
Data de inscriere : 27/02/2008

Vezi profilul utilizatorului http://filosofie.forumandco.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum